Ontslagprocedure voor een ambtenaar

De ontslagprocedures binnen het ambtenarenrecht moeten zowel door de overheidswerkgever als de ambtenaar opgevolgd worden. Doen ze dat niet, dan heeft dat gevolgen voor beide partijen. Voor de werkgever kan het betekenen, dat een ontslagbesluit wordt vernietigd door de bestuursrechter. De werknemer loopt het risico dat een ontslagbesluit onaantastbaar wordt.

Bezwaar tegen ontslagbesluit

Een ambtenaar kan bij zijn werkgever binnen 6 weken bezwaar maken tegen een ontslagbesluit. Naar aanleiding van dit bezwaar moet de werkgever zijn besluit heroverwegen. Het ontslagbesluit blijft in stand als het bezwaar ongegrond wordt verklaard. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, dan zal de werkgever het besluit herroepen en waar nodig een nieuw besluit nemen.

lees meer

Beroep en hoger beroep bij een ontslagbesluit

Als na een hoorzitting het bezwaar tegen een ontslagbesluit ongegrond is verklaard, blijft het ontslagbesluit in stand. De ambtenaar heeft dan de mogelijkheid om in beroep te gaan. U gaat in beroep door het indienen van een beroepschrift bij de rechtbank (sector bestuursrecht).

lees meer

Voorlopige voorziening

Het duurt vaak lang voordat gerechtelijke procedures zijn afgerond. Om te voorkomen dat zaken uitgesteld worden, heeft de rechtbank de voorlopige voorziening ingesteld. Een voorlopige voorziening is een spoedprocedure bij de rechtbank.

lees meer

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter