Overige ontslagredenen

Er zijn nog meer redenen waarom een ambtenaar ontslagen kan worden. Deze redenen zijn echter een logisch gevolg van eigen handelen of leeftijd.

Ontslag op eigen verzoek

Om zelf ontslag te kunnen nemen, moet een ambtenaar het bevoegde gezag vragen of hem ontslag kan worden verleend. De overheidsinstelling moet hier altijd gehoor aan geven, dus eigenlijk is het een formaliteit. Er moet wel rekening worden gehouden met een opzegtermijn van tussen de 1 en 3 maanden.

Functioneel leeftijdsontslag

Bepaalde beroepen binnen de overheid zijn fysiek zwaar. Voor deze beroepsgroepen geldt een functioneel leeftijdsontslag (FLO). Het FLO-ontslag is een speciale regeling, omdat de ambtenaar wordt ontslagen bij het bereiken van een bepaalde leeftijd. De ambtenaar die te maken krijgt met een FLO-ontslag, krijgt een FLO-uitkering om zijn inkomen tot aan zijn pensioen aan te vullen. De overheidsinstelling is verplicht dit ontslag te verlenen.

Pensioenontslag

Wanneer een ambtenaar de leeftijd van 65 jaar heeft bereikt, kan hij worden ontslagen. Het is echter niet verplicht hem te ontslaan. Wanneer de ambtenaar wil, kan hij door blijven werken.

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter