Wil je ontslag nemen, dan is het belangrijk om dit altijd schriftelijk te doen. Dit doe je met een ontslagbrief. Met deze ontslagbrief ontbind je een juridische arbeidsovereenkomst. Het is daarom dan ook belangrijk dat jouw ontslagbrief aan een aantal voorwaarden voldoet.

Opzegtermijn

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met de wettelijke opzegtermijn. Meestal is deze opzegtermijn 1 maand, maar in het contract of in de CAO kan hier van zijn afgeweken. Kijk dit dus altijd even na en hou hier rekening mee in je brief.

Voorbeeld

Het schrijven van een ontslagbrief is niet moeilijk, als je maar even weet hoe hij eruit moet zien. Wij helpen je dan ook graag op weg met een voorbeeld dat je kan gebruiken. Onderaan de pagina kun je een PDF-bestand downloaden met de voorbeeldbrief. Deze ontslagbrief bevat alle verplichte onderdelen. Natuurlijk kun je het zelf aanvullen als dat nodig is. Denk er aan dat het belangrijk is om de brief positief te houden. Je weet nooit of je elkaar in de toekomst nog eens nodig hebt.

Getuigschrift

Het kan slim zijn om in de brief ook om een getuigschrift te vragen. Dit kan handig zijn in je zoektocht naar een andere baan!