Beroep en hoger beroep bij een ontslagbesluit

Als na een hoorzitting het bezwaar tegen een ontslagbesluit ongegrond is verklaard, blijft het ontslagbesluit in stand. De ambtenaar heeft dan de mogelijkheid om in beroep te gaan.

Beroepsprocedure

U gaat in beroep door het indienen van een beroepschrift bij de rechtbank (sector bestuursrecht). Het beroep moet binnen 6 weken na de genomen beslissing naar aanleiding van uw bezwaarschrift, bij de rechtbank binnen zijn. Ook in het beroepschrift moet duidelijk worden aangegeven waarom u het niet eens bent met het ontslagbesluit. Een in ambtenarenrecht gespecialiseerd advocaat is vrijwel altijd nodig bij deze procedure.

Zitting

In een zitting mogen beide partijen hun standpunten nog eens mondeling toelichten. Een rechter kan bepalen dat de werkgever en de werknemer voorafgaand aan de zitting nogmaals de gelegenheid krijgen schriftelijk te reageren. Na afloop van de zitting wordt door de rechter medegedeeld wanneer de uitspraak zal worden gedaan.

Uitspraak

De uitspraak wordt schriftelijk gedaan en wordt uiterlijk 6 weken na de zitting aan beide partijen verstuurd. Ook in deze uitspraak gaat het er weer om of het beroep gegrond of ongegrond is. Wordt uw beroep gegrond verklaard, dan zal ook de beslissing op uw bezwaarschrift geheel of gedeeltelijk vernietigd worden. De rechtbank bepaalt uiteindelijk wie er, rekening houdend met de uitspraak van de rechtbank, een nieuw besluit neemt. De rechtbank zelf of de werkgever.

Hoger beroep

Bent u het niet eens met de uitspraak van de rechtbank, dan kunt u in hoger beroep gaan bij de Centrale Raad van Beroep in Utrecht. Dit dient binnen 6 weken na de uitspraak van de rechtbank te gebeuren. De Centrale Raad kan de uitspraak van de rechtbank bevestigen of vernietigen. In het geval dat een uitspraak wordt vernietigd, dan wordt de zaak terugverwezen naar de rechtbank om opnieuw te worden bekeken.

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter