Ontslag wegens andere gronden

Een ambtenaar kan ontslagen worden wegens andere gronden. Wanneer het ontslag niet binnen de specifieke ontslagredenen valt, dient deze reden als een soort vangnet. Deze ontslaggrond wordt gebruikt bij verstoorde arbeidsrelaties en arbeidsconflicten. Zowel de werkgever als de werknemer is hierbij tot de conclusie gekomen dat ontslag de enige oplossing is. Deze regeling wordt ook vaak gebruikt wanneer niet helemaal duidelijk is aan wie het ontslag te wijten is.

Gegronde reden

Een werkgever mag niet zo maar op deze mogelijkheid teruggevallen, er moet altijd een goede reden voor het ontslag zijn. Een arbeidsconflict kan een zodanige invloed op het functioneren van een organisatie hebben, dat er een onwerkbare situatie ontstaat. Ontslag is een drastische maatregel, dit moet wel opwegen tegen de aard van het conflict.

Financiële regeling

Wanneer tot ontslag wegens andere gronden wordt overgegaan moet de werkgever een financiële regeling met de werknemer treffen. De ambtenaar moet ten minste een uitkering krijgen op basis van de Werkloosheidswet en eventueel de geldende bovenwettelijke uitkering. Het komt vaak voor dat er naast deze bedragen nog een ontslagvergoeding wordt uitgekeerd. De omvang van de schadevergoeding is mede afhankelijk van de schuldvraag. Wie heeft het meest bijgedragen aan de onhoudbare werksituatie? Ligt er meer schuld bij de werkgever, dan is er een redelijke kans op een hogere vergoeding. Vraag dan altijd direct juridisch advies aan bij een van onze specialisten. Zij helpen u graag verder!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter