Voorwaardelijk strafontslag / Voorwaardelijk disciplinair ontslag

Strafontslag is de zwaarste sanctie die een ambtenaar kan worden opgelegd. Deze straf kan direct worden opgelegd of voorwaardelijk. Voorwaardelijk strafontslag houdt in dat de straf wel wordt opgelegd, maar nog niet wordt uitgevoerd. U krijgt dus nog een kans van de werkgever.

Proeftijd

Vaak wordt er een proeftijd gekoppeld aan het voorwaardelijke strafontslag. De proeftijd duurt gemiddeld één of twee jaar. Als u zich tijdens deze periode schuldig maakt aan plichtsverzuim wordt het strafontslag alsnog omgezet in onvoorwaardelijk strafontslag.

Dien ook bij voorwaardelijk strafontslag bezwaar in. De drempel om tot strafontslag over te gaan is laag. Laat u daarom bijstaan door een specialist! Vul uw gegevens in en wij bellen u vandaag gratis en vrijblijvend terug!
TIP:

Definitief strafontslag

Wanneer er voor een tweede keer sprake is van plichtverzuim krijgt u direct strafontslag. U verliest daarmee ook uw recht op een uitkering. Bij voorwaardelijk strafontslag lijkt het op het eerste oog alsof het gevaar is geweken, maar de drempel om alsnog tot strafontslag over te gaan is erg laag. Meestal loopt het op den duur alsnog uit op strafontslag.

Bezwaar

Ook bij voorwaardelijk strafontslag is het belangrijk om bezwaar in te dienen. Doet u dit niet, dan kan dit gevolgen hebben als er toch nog strafontslag plaatsvindt. U loopt dan groot risico om uw WW-uitkering kwijt te raken. Laat u ook bij voorwaardelijk strafontslag bijstaan door een specialist.

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter