Reorganisatieontslag

Overheden krijgen regelmatig te maken met reorganisaties. Veranderingen in de organisatie hebben vaak gevolgen voor de werknemers. Waar bij reorganisaties van reguliere bedrijven meestal tot ontslag wordt overgegaan, is het uitgangspunt bij een overheidsinstelling het herplaatsen van de ambtenaar. De werkgever moet zich dus inspannen om ontslag te voorkomen.

Herplaatsingskandidaat

Bij een reorganisatie wordt u als ambtenaar eerst door middel van een besluit aangewezen als herplaatsingskandidaat.
U kunt worden aangewezen als herplaatsingskandidaat als:

In beide gevallen kunnen werkgevers de nodige invloed uitoefenen op de uitkomst. Werkgevers hebben vaak een duidelijke voorkeur voor bepaalde werknemers. Om deze voorkeur te realiseren kunnen de regels opgerekt worden. Houdt dit goed in de gaten! Heeft u twijfels, schakel dan een ontslagspecialist in!

U kunt bezwaar maken tegen het besluit om u als herplaatsingskandidaat aan te wijzen, maar ook omdat u een passende functie niet heeft gekregen. Daarnaast kunt u bezwaar maken tegen het reorganisatieplan zelf.

Maakt u als herplaatsingskandidaat geen bezwaar? Dan staat u juridisch zwak als u toch ontslagen wordt. Schakel direct hulp in.
TIP:

Ontslagbesluit en reorganisatieontslag

Er komt een ontslagbesluit als er geen functie voor u is gevonden en het herplaatsingsonderzoek is afgerond. De aankondiging van een ontslagbesluit moet schriftelijk gebeuren.

Voordat een ontslagbesluit definitief wordt, krijgt u de mogelijkheid hierop te reageren, de zienswijze procedure genoemd. Grijp deze kans aan om uw kant van het verhaal te belichten. Maar doe dit wel met de juiste juridische hulp. Uw baan staat immers op het spel!

Het ambtenarenrecht is erg ingewikkeld. Er zijn veel haken en ogen. Het in de arm nemen van een specialist heeft de volgende voordelen:

  • Een gespecialiseerde ontslagspecialist kan u helpen om tot goede afspraken te komen met uw werkgever.
  • U weet zeker dat uw belangen op de juiste manier worden behartigd.
  • Op de juiste momenten wordt er op de juiste manier bezwaar gemaakt.
  • Het scheelt een hoop onrust en stress.
  • Er is altijd een hoge ambtenaar bij het ontslag betrokken, waardoor er veel machtsverschil ontstaat. Een ontslagspecialist geeft in zo’n situatie het steuntje in de rug dat u nodig heeft.
  • In veel gevallen kan de specialist ervoor zorgen dat de werkgever de kosten voor de rechtsbijstand betaalt. Hierdoor kost de ontslagspecialist u niets.
Weinig ontslagspecialisten hebben kennis en ervaring met ambtenarenrecht! Wij kunnen u helpen met de juiste specialist.
LET OP:

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter