Wanneer je ontslagen wordt of denkt te worden, brengt dat een onzekere periode met zich mee. Wat gaat er gebeuren? Vind je op korte termijn een nieuwe baan? En hoe zit het met jouw uitkering? Zoek altijd zo snel mogelijk hulp. Wij zijn er om jouw vragen te beantwoorden en is het nodig, dan brengen we je graag in contact met een ervaren ambtenaren jurist bij jou in de buurt. Het ambtenarenrecht is een complex rechtsgebied en daarom raden wij altijd aan om hulp in te schakelen. Door op tijd hulp in te schakelen, voorkom je vaak een hoop problemen en kan je eruit halen wat erin zit.

Wat doet een jurist voor mij?

Wij kunnen ons voorstellen dat je wil weten wat een jurist voor jou kan betekenen. Ten eerste kan het ontslag via verschillende procedures worden gegeven. Het is belangrijk dat er wordt gekeken of de werkgever de juiste procedure volgt. Wij zien vaak dat dit niet gebeurt. Een jurist kan dan bezwaar maken. Soms voorkomt dit dat je wordt ontslagen. Ook kan de jurist een goede ontslagvergoeding voor je uitonderhandelen.

Het is ook belangrijk dat alles goed op papier staat, zodat je niet in de problemen komt als je een ww-uitkering aan wil vragen. Wordt het ontslag niet op de juiste manier op papier gezet, dan kun je je recht op een uitkering verliezen.

Tip:
Ondanks dat het ambtenarenrecht steeds meer op het arbeidsrecht lijkt, zijn er belangrijke verschillen! Wij raden daarom aan om altijd specialistische hulp in te schakelen. Neem vrijblijvend contact op met onze medewerkers. Zij beantwoorden jouw vragen en brengen je in contact met een specialist bij jou in de buurt, als dat nodig is.

Is een jurist verplicht in beroep bij de rechter?

Veel werknemers vragen zich af of het verplicht is een jurist of advocaat in te schakelen als je in beroep gaat bij de rechter. Dit is niet verplicht, maar vaak wel verstandig! De regels binnen het ambtenarenrecht zijn erg complex. Daarnaast kunnen in het ambtenarenrecht disciplinaire straffen worden opgelegd. Een jurist kent alle regels en weet als geen ander hoe ze jou moeten bijstaan. Door hulp in te schakelen ben je verzekert van de beste ondersteuning tijdens jouw ontslag en weet je zeker dat je hier zo goed mogelijk uit komt.

Ik heb hulp nodig!

Heb je hulp nodig of wil je antwoord op jouw vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons via het contactformulier. We zijn ook telefonisch te bereiken op [\phone]. Wij helpen je vrijblijvend verder.