Als je te horen krijgt dat je wordt ontslagen, gaat er heel wat door je heen. Je hele wereld staat ineens op zijn kop. Zorg dat je weet wat je te wachten staat en hoe je moet reageren.

  • Als het goed is zal de werkgever je laten weten dat zij voornemens zijn om tot ontslag over te gaan. Zodra je dit te horen krijgt kun je jouw zienswijze indienen. Laat ook altijd weten het niet eens te zijn met het ontslag en geef aan dat je beschikbaar bent voor werk.
  • Wil de werkgever toch tot ontslag overgaan, dan ontvang je een ontslagbesluit. Teken binnen zes weken bezwaar aan! In dit bezwaar is het belangrijk om zo concreet mogelijk aan te geven waarom je het niet eens bent met het besluit. Reageer je niet op tijd, dan wordt het ontslag definitief en kun je hier niets meer tegen doen.
  • Wordt het bezwaar ongegrond verklaard, ook dan heb je weer zes weken om te reageren. Je gaat dan in beroep. Hierbij dien je een beroepschrift in, waarna je dit mondeling kunt toelichten tijdens een zitting.
  • Uiterlijk zes weken na de zitting krijg je een brief met daarin de uitspraak van de rechter. Ben je het hier niet mee eens, dan heb je opnieuw zes weten de tijd om in hoger beroep te gaan.

Dit is eigenlijk het tijdspad waar je mee te maken hebt. Zoals je ziet is het vooral belangrijk om op tijd te reageren. Ben je een dag te laat, dan is je kans verkeken en kun je niets meer doen.

Schakel hulp in!

Als ambtenaar kan je nog wel eens overdonderd worden door de officiële aanpak van de werkgever. Laat je niet onder druk zetten en hou vooral je eigen belangen in de gaten. Doordat je met veel onoverzichtelijke wetten, regels en reglementen te maken hebt, is het altijd slim om hier een expert naar te laten kijken. Deze kan ervoor zorgen dat je hier zo goed mogelijk uit komt met bijvoorbeeld een ontslagvergoeding. Vaak is er namelijk meer mogelijk dan je zelf denkt.

Ben jij op zoek naar ondersteuning? Wij helpen je graag! Neem gerust vrijblijvend contact op met onze juridische medewerkers en vertel ze jouw verhaal. Zij geven je advies en brengen je in contact met de juiste ambtenarenspecialist bij jou in de buurt. Zo weet je zeker dat jij er alles aan hebt gedaan om hier zo goed mogelijk uit te komen.