Ontslagvergoeding berekenen

Ambtenaren kunnen voor het berekenen van de ontslagvergoeding gebruik maken van de CRvB-formule. Of er sprake is van een ontslagvergoeding hangt er mede van af of het ontslag aan de werkgever te verwijten is. De Centrale Raad van Beroep (CRvB) heeft besloten dat voor ambtenaren de transitievergoeding niet van toepassing is. Dit komt doordat ambtenaren over het algemeen een hogere uitkering krijgen bij ontslag dan andere werknemers.

U kunt als ambtenaar extra ontslagvergoeding aanvragen wanneer het ontslag komt door verstoorde verhoudingen die voornamelijk te wijten zijn aan de werkgever. Met behulp van onderstaande berekening (CRvB-formule) krijgt u een indicatie van de ontslagvergoeding die u kunt verwachten.

Vanaf 1 juli 2015 wordt binnen het ontslagrecht gesproken over de zogenaamde transitievergoeding. Deze vergoeding geldt niet voor ambtenaren. Voor ambtenaren wordt nog steeds gebruik gemaakt van de CRvB-formule. Het is de verwachting dat de rechtspositie van de meeste ambtenaren in de loop van 2017 gelijk getrokken wordt.
LET OP:

Zit u zelf in een ontslagsituatie? Wij zorgen ervoor dat dat u zo goed mogelijk uit deze vervelende situatie komt. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Help mij

 

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter