“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Hoe zit het financieel?

  • Ontslag heeft ook op financieel gebied veel gevolgen.
  • Zorg dat je krijgt waar je recht op hebt.
  • Wij bekijken graag de mogelijkheden en helpen je op weg!
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

Lees voor

Krijg je ontslag, dan verandert er veel. Ook je financiële situatie zal anders worden. Het is belangrijk om goed te weten waar je op dit gebied aan toe bent, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Uitkering

Ben je ambtenaar en word je ontslagen, dan heb je in principe recht op een WW-uitkering. Daarnaast kan het zijn dat je naast de WW-uitkering ook nog recht hebt op een bovenwettelijke uitkering. Dit hangt echter af van de reden van ontslag. Er kunnen verschillen zijn binnen de overheidssectoren, maar de belangrijkste ontslagredenen zijn: reorganisatieontslag, functioneel ontslag, ontslag wegens arbeidsongeschiktheid en ontslag wegens andere gronden.

Gouden handdruk

De gouden handdruk is binnen de overheid minder vanzelfsprekend dan binnen het bedrijfsleven. Toch is er op dit gebied vaak wel het één en ander mogelijk. Vooral als er sprake is van ontslag wegens andere gronden valt er vaak goed te onderhandelen over een ontslagvergoeding.

Advies financiële aspecten

Krijg je een ontslagbesluit, dan is het belangrijk om te bekijken wat de mogelijkheden zijn op financieel gebied. Valt er nog te onderhandelen over een ontslagvergoeding? Is jouw recht op een WW-uitkering gewaarborgd? Onze juridische medewerkers bekijken graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn en geven je gratis advies. Daarnaast kunnen zij je in contact brengen met een ambtenarenspecialist bij jou in de buurt die je kan helpen om hier zo goed mogelijk uit te komen. Je kan ze bellen op 088-6002808 (gebruikelijke belkosten). Een berichtje achterlaten op ons contactformulier kan ook. Wij bellen je dan zo snel mogelijk even terug.

Meer informatie