“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ambtenarenrecht

  • Het ambtenarenrecht is een rechtsgebied op zich.
  • Heb jij een aanstelling? Dan ben je een ambtenaar.
  • Het ambtenarenrecht is behoorlijk ingewikkeld. Wij bieden je de juiste hulp!
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

Lees voor

Het ambtenarenrecht is een aparte tak van sport. Op sommige punten lijkt het op het arbeidsrecht en de overheid is van plan om deze twee rechtsgebieden nog verder samen te voegen. Toch is het ambtenarenrecht op dit moment nog een rechtsgebied op zich met veel overeenkomsten met het met bestuursrecht.

Aanstelling

Ga je als ambtenaar aan de slag bij de overheid, dan krijg je geen arbeidsovereenkomst, maar een aanstelling. De aanstelling zorgt ervoor dat je tot ambtenaar wordt benoemd. Volgt er ontslag, dan krijg je dit in de vorm van een besluit. Tegen zo’n besluit kun je altijd bezwaar maken of beroep aantekenen. Doe dit op de juiste manier en op tijd! Ook hier zijn weer zo zijn regels voor.

Besluit

Een besluit is een schriftelijke beslissing van de overheidsinstelling. Er bestaan veel verschillende soorten besluiten. Een paar voorbeelden zijn: herplaatsingsbesluit, schorsing, disciplinaire maatregel, ontslagbesluit, salarisbesluit en officiële beoordelingen.

Deskundig advies

Door al die specifieke regeltjes is het ambtenarenrecht echt een aparte tak van sport. Lopen er meerdere besluiten en bezwaren naast elkaar, dan kan het behoorlijk ingewikkeld worden. Reageer je niet op tijd, dan wordt het besluit definitief en kun je hier niets meer tegen doen. Het is dus erg belangrijk op tijd deskundig advies in te winnen bij een specialist die thuis is in het ambtenarenrecht. Neem gerust contact met ons op voor gratis advies!

Meer informatie