Ambtenarenrecht

Het ambtenarenrecht lijkt op sommige punten op het arbeidsrecht, maar is eigenlijk een rechtsgebied op zich. Het is nog het best te vergelijken met bestuursrecht.

Aanstelling

Bij ambtenaren spreekt men ook niet over een arbeidsovereenkomst, maar over een aanstelling. Met deze rechtshandeling wordt iemand tot ambtenaar benoemd. Verder wordt er gesproken over besluiten. In geval van een besluit moet een persoon tot wie het besluit gericht is bezwaar of beroep aantekenen. Maakt u geen bezwaar of niet op tijd, dan staat u meestal voor een voldongen feit.

Besluit

Een besluit is een schriftelijke beslissing van de overheidsinstelling. Enkele voorbeelden van besluiten zijn: herplaatsingbesluit, schorsing, disciplinaire maatregel, ontslagbesluit, salarisbesluit en officiële beoordelingen.

Deskundig advies

Wanneer er meerdere besluiten en meerdere bezwaren naast elkaar lopen kan het ambtenarenrecht ingewikkeld worden. Vergeet u bijvoorbeeld bezwaar te maken, dan wordt het besluit onaantastbaar. Het is dus erg belangrijk op tijd deskundig advies in te winnen bij een specialist.

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter