Wanneer je als ambtenaar problemen krijgt op je werk of ontslagen wordt, is het belangrijk om specialistische hulp in te schakelen. Als ambtenaar ben je werkzaam in de openbare dienst. Dit valt onder het ambtenarenrecht en niet onder het arbeidsrecht. Dit maakt het allemaal iets gecompliceerder. Het is belangrijk om op de juiste manier en binnen de juiste termijn te reageren. Doe je dit niet, dan wordt het ontslag definitief en kun je hier niets meer tegen doen. Een specialist kan je hierbij helpen.

Let op:
Het ambtenarenrecht is anders dan het arbeidsrecht. Neem dus altijd een specialist in de arm die weet hoe het ambtenarenrecht in elkaar zit. Zo weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt.

Waar vind ik een goede ambtenarenrecht advocaat?

Wij kunnen ons voorstellen dat je niet weet waar je een goede ambtenarenrecht advocaat kunt vinden. Daarom zijn wij er. Wij werken samen met ambtenarenrecht specialisten door heel Nederland. Er zit dus altijd een ervaren advocaat bij jou in de buurt. Neem vrijblijvend contact met ons op. We spreken jouw situatie door en beantwoorden al jouw vragen. Als het nodig is brengen we je vervolgens in contact met een specialist bij jou in de buurt.

Wat doet een advocaat?

Wanneer je ontslagen wordt of een conflict hebt, is het belangrijk om op tijd hulp in te schakelen. Hoe langer je wacht, hoe groter de problemen meestal worden. Een advocaat kent alle plichten van een ambtenaar, maar weet ook waar je recht op hebt! De advocaat kan ervoor zorgen dat een dreigend ontslag toch niet wordt doorgezet, onderhandelen over de ontslagvergoeding en zorgt er tevens voor dat de beëindigingsovereenkomst juridisch goed in elkaar zit. Het is vaak zo dat, een deel, van de advocaatkosten verhaald kunnen worden op de werkgever.

Is een advocaat verplicht?

Je bent niet verplicht om een advocaat in te schakelen als je te maken krijgt met problemen op je werk, maar het is wel verstandig! Zonder de juiste specialistische hulp heb je vaak een achterstand en ontstaan er vaak problemen. Een advocaat behartigt jouw juridische belangen en zorgt ervoor dat jij zo goed mogelijk uit deze situatie komt.

Wij helpen jou

Je staat er niet alleen voor! Stel gerust je vragen aan onze medewerkers. Wij helpen jou op weg en adviseren of het in jouw situatie verstandig is om een advocaat in te schakelen. Vul ons contactformulier in en wij bellen je vrijblijvend terug!