Heb je een ontslagbesluit gekregen en is jouw bezwaarschrift ongegrond verklaard? Dan kun je binnen zes weken in beroep. Hou deze termijn goed in de gaten. Ben je te laat, dan is het ontslag definitief en kun je hier niets meer tegen doen. Het beroep vindt plaats bij de bestuursrechter. Om in beroep te gaan kun je een beroepschrift indienen. In dit beroepschrift kun je duidelijk aangeven waarom jij het niet eens bent met het besluit van de werkgever. Je kunt je argumenten verder ondersteunen met documenten die jouw verhaal bevestigen.

Tip:
Hulp nodig bij het opstellen van een beroepschrift? Onze advocaten kunnen je hierbij ondersteunen.

Beroepschrift door advocaat

Het staat je vrij om zelf een beroepschrift op te stellen en in te dienen bij de rechter. Het kan echter slim zijn om dit uit handen te geven. Laat je het beroepschrift opstellen door een ambtenarenrecht advocaat, dan is de kans van slagen vele malen groter. En er staat natuurlijk nogal wat op het spel. Wil je weten wat een advocaat of jurist voor jou zou kunnen doen? Wij laten je vrijblijvend even bellen door een specialist bij jou in de buurt om jouw situatie met je door te spreken. Zo weet je precies wat de mogelijkheden zijn.

Zelf beroepschrift opstellen

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het beroepschrift zelf op te stellen. Het beroepschrift lijkt erg op het bezwaarschrift. Ook hierin moeten de volgende zaken worden vermeld:

  • De datum.
  • Jouw naam en adres.
  • De omschrijving van het besluit van de werkgever.
  • Jouw argumenten tegen het ontslagbesluit.

Daarnaast geef je in het beroepschrift aan wat volgens jou een goed besluit van de rechter zou zijn. Vergeet niet het document te ondertekenen.

Voorlopig beroepschrift

Ook het beroepschrift moet binnen zes weken bij de rechter binnen zijn. Hou je je niet aan deze termijn, dan kun je niets meer doen tegen het ontslag. Zijn deze zes weken voor jou niet voldoende om alles goed voor te bereiden, advies in te winnen en op een rijtje te zetten? Dan kun je een voorlopig (pro-forma) beroepschrift indienen. Dit voorlopige beroepschrift moet aan dezelfde eisen voldoen als een gewoon beroepschrift, maar je kunt jouw argumentatie nog even weg laten. In het voorlopige beroepschrift vraag je de rechtbank om een termijn waarbinnen jij jouw argumenten alsnog in kunt dienen. Verstuur ook het voorlopige beroepschrift altijd aangetekend. Zo kun je altijd aantonen dat je op tijd actie hebt ondernomen.

Hulp nodig?

Het is belangrijk om met goede argumenten te komen. Wij geven je hier graag advies over en wil je het opstellen van het beroepschrift toch liever uit handen geven, dan kunnen wij je altijd in contact brengen met een specialist op dit gebied. Je mag ons altijd bellen op 088-6002808 (gebruikelijke belkosten). Een bericht achterlaten kan ook op het contactformulier.