“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Mag je wel ontslagen worden?

  • Mag jij eigenlijk wel ontslagen worden?
  • Zorg ervoor dat je hier zo goed mogelijk uit komt en schakel de juiste hulp in!
  • Wij helpen je graag en geven je gratis advies!
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

Lees voor

De eerste vraag is of de werkgever jou eigenlijk wel mag ontslaan. Als ambtenaar heb je bepaalde rechten. Het is dan ook goed om eerst eens even te bekijken of jij wel ontslagen mag worden.

Tijdelijk contract

Heb je een tijdelijk contract, dan ben je aanzienlijk minder goed beschermd. Ben je in tijdelijke dienst, dan mag je op iedere toelaatbare grond ontslagen worden, tenzij er een opzegverbod bestaat. Functioneer je slecht, ben je te vaak of te lang ziek of zijn er bezuinigingen, dan kun je als tijdelijke kracht ontslagen worden. Wel geldt altijd een opzegtermijn.

Vast contract

Heb je een vast contract, dan is ontslag alleen mogelijk als de desbetreffende rechtspositieregeling dat toelaat. Je kan dus alleen ontslagen worden om de redenen die in de rechtspositieregeling zijn genoemd. Voor bijzondere gevallen kent bijna ieder ambtenarenreglement één uitweg. Namelijk ontslag op andere gronden. Het ontslag moet op de juiste manier gegeven worden en het is mogelijk om hier tegen in bezwaar te gaan.

Vragen?

Dreigt er ontslag of heb je al een ontslagbesluit ontvangen? Onderneem actie om hier zo goed mogelijk uit te komen. Onze juridische medewerkers zitten voor je klaar en geven je gratis advies!

Meer informatie