Bezwaar tegen ontslagbesluit

Bent u door reorganisatie herplaatsingskandidaat geworden doordat u boventallig bent verklaard of omdat uw functie vervalt? Bega geen misstap! Maak bezwaar wanneer dat kan. Hierdoor staat u juridisch sterker. De juiste juridische hulp is belangrijk.

Bezwaar ontslagbesluit binnen 6 weken

Een ambtenaar kan bij zijn werkgever binnen 6 weken bezwaar maken tegen een ontslagbesluit. Naar aanleiding van dit bezwaar moet de werkgever zijn besluit heroverwegen. Het ontslagbesluit blijft in stand als het bezwaar ongegrond wordt verklaard. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, dan zal de werkgever het besluit herroepen en waar nodig een nieuw besluit nemen.

Bezwaarschrift

U kunt bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij de overheidsinstelling, die het besluit heeft genomen. Veel bezwaren zullen ongegrond worden verklaard, aangezien de werkgever zijn genomen besluit terecht vindt. Toch is het verstandig altijd bezwaar te maken. Wanneer u dat namelijk niet doet, komt uw zaak nooit voor de (ambtenaren)rechter.

Hoorzitting

Vraag voor het opstellen van een bezwaarschrift advies bij een juridische specialist. Vooral bij ontslagbesluiten is het belangrijk, zo concreet mogelijk aan te geven waarom u het niet eens bent met het besluit. In een hoorzitting krijgt u de gelegenheid uw bezwaarschrift nog eens mondeling toe te lichten. Wanneer uw werkgever beslist dat het bezwaar ongegrond is, kunt u nog in beroep gaan.

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter