Reorganisatie

Uw werkgever moet reorganiseren en er moeten mensen weg. Er vallen ontslagen, maar u kunt niet zomaar op straat gezet worden.

Herplaatsing

Uw werkgever moet eerst kijken of hij u binnen de overheidsinstelling kan herplaatsen. Wanneer de functie blijft bestaan, moet u allereerst herplaatst worden in uw oude functie. Helaas lukt dat niet altijd. Tijdens deze periode als herplaatser is het verstandig juridische hulp in te schakelen, mocht u alsnog ontslagen worden.

Opheffing/overtolligheid

Het kan zo zijn dat uw oude functie is komen te vervallen. Daarnaast is het heel goed mogelijk dat er meer mensen dan functies overblijven. In dat geval wordt er per leeftijdsgroep gekeken naar het aantal dienstjaren dat u heeft. Werkt u er langer dan uw collega, dan mag u blijven. Echter werkt de praktijk niet altijd zo, wanneer u boventallig bent verklaard.

Passende functie

De herplaatsingperiode duurt 18 maanden. Binnen die termijn moet er een passende functie gevonden worden. Uw werkgever moet hiervoor zijn best doen, maar u zelf ook. Om te voorkomen dat u op een functie terecht komt die u niet zint, is het verstandig een ontslagspecialist in te schakelen.

Wat moet u doen?

Zijn er geen andere oplossingen en wordt u uiteindelijk ontslagen, dan gaat u de ontslagprocedure in. Het meest belangrijke is dat u niet akkoord gaat met het ontslagbesluit van uw werkgever. Teken niets! Zorg dat u een schriftelijke bevestiging van het besluit krijgt. Dien vervolgens binnen 6 weken nadat het besluit genomen is, schriftelijk bezwaar in bij deze werkgever. Uw handelen is van belang, het gaat om uw toekomst. Wacht niet te lang met het inschakelen van een juridisch adviseur!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter