De meeste ambtenaren die worden ontslagen, zijn het slachtoffer van een reorganisatie. Een reorganisatie is een wijziging in de organisatie die gevolgen heeft voor het personeel. Een reorganisatie heeft veel impact op de hele organisatie en kan ervoor zorgen dat mensen hun baan kwijtraken. Toch kan de werkgever niet zomaar tot ontslag overgaan.

Zorg dat je weet wat je rechten zijn en laat je niet zomaar aan de kant zetten! De werkgever is verplicht om te bekijken of het mogelijk is jou te herplaatsen. Heb jij zelf het idee dat er een functie is die voor jou geschikt is, laat dit dan weten aan de werkgever. Zo werk je actief mee aan de herplaatsing en kun je ontslag voorkomen.

Hulp nodig?

Heb jij te maken met een reorganisatie en heb je vragen? Neem gerust contact op net onze juridische medewerkers. Zij kunnen jouw vragen beantwoorden en geven je gratis advies over jouw situatie. Is het nodig, dan brengen zij jou graag in contact met een ambtenarenspecialist bij jou in de buurt die jouw belangen kan gaan behartigen.