Ontslag door verliefdheid tussen ambtenaren

In alle werksectoren komt het voor dat collega’s verliefd op elkaar worden. Dit kan vervelende situaties opleveren op het werk. In sommige situaties leidt het zelfs tot ontslag.

Bemoeienis werkgever bij verliefdheid tussen ambtenaren

Is een verliefdheid tussen ambtenaren alleen een persoonlijke aangelegenheid of is het logisch dat een werkgever zich ermee bemoeit? Gevoelens zijn per definitie persoonlijk. Het gedrag en de houding die een ambtenaar toont door de verliefdheid, kan wel aanleiding geven om over te gaan tot de toepassing van rechtspositionele maatregelen. Als medewerkers tijdens werktijd betrapt worden op het verrichten van seksuele handelingen, kan het een zaak worden van de werkgever. Een stevig gesprek met de leidinggevende kan dan toch op zijn minst verwacht worden. Ook als het bijvoorbeeld gaat om een verliefdheid tussen een teamleider en een teamlid, kan het een zaak worden waar de werkgever zich mee gaat bemoeien. De werkgever dient er voor te zorgen dat iedereen zich veilig voelt op het werk. Een teamleider heeft vanuit zijn functie een hiërarchische verhouding ten opzichte van de ambtenaar. Het is dan ook aan de teamleider om ervoor te zorgen dat zij beide niet meer in hetzelfde team blijven werken. Zolang de verliefdheid bestaat, zullen mensen het geen probleem vinden om bij elkaar in een team te werken. Als mensen toch besluiten om de relatie niet voort te zetten, kan het wel leiden tot veel spanningen op het werk. Dat wil je als werkgever voorkomen.

Maatregelen bij verliefdheid tussen ambtenaren

In sommige gevallen zal een werkgever maatregelen nemen bij verliefdheid op werk. Vooral wanneer de verliefdheid is ontstaan tussen een leidinggevende en een teamlid. Dit is een lastige situatie en een werkgever zal verschillende keuzes moeten maken. De werkgever moet kiezen wie verplaatst wordt: de leidinggevende of het teamlid? Is het een tijdelijke verplaatsing of is deze definitief? De werkgever zal bij het maken van deze keuzes met verschillende factoren rekening houden. Een factor die van belang kan zijn bij de keuze is wie het meeste getroffen wordt door de verplaatsing.

Juridische hulp

Ontslag door verliefdheid is niet zomaar mogelijk. Echter soms is een disciplinaire procedure naar aanleiding van verliefdheid op het werk niet uit te sluiten. Begeleiding tijdens een disciplinaire procedure is heel wenselijk. Een ambtenaren specialist bewaakt al uw rechten. Omdat er bij zo’n procedure veel emoties vrijkomen is het vaak lastig om jezelf goed te verdedigen. Neem gerust contact op met onze juridische medewerkers. Zij beantwoorden uw vragen en brengen u zo nodig in contact met een ambtenarenspecialist bij u in de buurt. Een ambtenarenspecialist bewaakt uw rechtspositie, maar heeft ook oog voor uw gevoelens.

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter