Specialist

Binnen de collectieve sector wordt het sociale recht van werknemers bepaalt door de ambtenarenwet in combinatie met de rechtspositieregeling, waar de ambtenaar onder valt.

Ambtenarenrecht gespecialiseerde advocaat of jurist

Alleen een in het ambtenarenrecht gespecialiseerde advocaat of jurist kan voor deze groep werknemers als ontslagspecialist worden aangemerkt. Deze specialist is op de hoogte van de rechtspositie, zoals deze in de CAO per sector is vastgelegd. Door de specifieke kennis en ervaring zijn deze advocaten of juristen in staat om voor u de best mogelijke resultaten te boeken.

Contact

Wij kunnen u in contact brengen met de best passende ontslagspecialist bij u in de buurt om uw zaak kosteloos en vrijblijvend te laten beoordelen. Het inschakelen van een gespecialiseerde advocaat verdient zich in vrijwel alle gevallen terug. Uw werkgever laat zich vaak al bijstaan door een advocaat. Wanneer u optreedt zonder voldoende kennis of juridische ondersteuning bent u sterk in het nadeel.

De kosten

Juridische bijstand is niet goedkoop en vaak is het onduidelijk wat er allemaal bij komt kijken. In veel zaken wordt uiteindelijk geschikt en worden de rechtsbijstandskosten in de onderhandelingen meegenomen. Het komt regelmatig voor dat de kosten uiteindelijk door de werkgever worden betaald. U mag er van uit gaan dat een specialist, die namens u optreedt aan kan geven hoe hoog de kosten zullen zijn en of er verhaald kan worden bij de tegenpartij. Steeds meer ontslagspecialisten zijn tegenwoordig bereid op basis van no-cure-no-pay te werken of bereid tegen een vaste prijs voor u op te treden.

Rechtsbijstandverzekering

Wanneer u in een juridische kwestie een advocaat nodig heeft, heeft u in Nederland in principe een vrije advocatenkeuze. U bepaalt zelf welke advocaat u gaat begeleiden in uw zaak. Mocht u een rechtsbijstandverzekering hebben, dan draagt deze de kosten van de ingeschakelde advocaat. Meer informatie daarover kunt u vinden in uw polis of bij uw verzekeraar. Toch kan het raadzaam zijn een second opinion te vragen als u te maken heeft met een aangewezen ontslagadviseur. Het is denkbaar dat een verzekeraar adviseert om met een voorstel akkoord te gaan, terwijl een ontslagadvocaat verder wil onderhandelen voor een beter eindresultaat.

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter