“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

‘Zin in gezeik’? Kom werken bij gemeente Deventer!

26 feb, 2019 | Algemeen
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

Ook gemeenten hebben te maken met personeelstekorten. Door de krappe arbeidsmarkt wordt het ook voor hen steeds lastiger om vacatures op te vullen. Dit ook omdat de ambtenarij toch ook best een stoffig imago heeft. Gemeente Deventer besloot het eens helemaal anders aan te pakken. Zij kwamen met de slogan ‘zin in gezeik’. De burgers lachten erom en vond het een bijzondere aanpak. Toch heeft het gewerkt. Alle vacatures zijn opgevuld. Een goede reden voor gemeente Zwolle om ook actie te gaan ondernemen met flitsende slogans. Hun slogan: ‘license to skill”.

Jong personeel

Gemeenten willen graag jong personeel, maar jonge mensen vinden die een carrière willen als ambtenaar is niet makkelijk. Een baan bij de gemeente valt al snel af. Tijd voor een charmeoffensief. Met hippe reclamecampagnes proberen de gemeenten hun werkzaamheden weer trendy te maken. In augustus begon de gemeente Deventer met een flitsende campagne genaamd Zin In Gezeik? Er kwam een website, waarin sollicitanten met neonletters werden verleid om te solliciteren. Dit onder het mom: ‘ga werken voor Deventer, krijg gezeik over je heen en geniet ervan’. In het kader van gezeik werden de leuzen ook boven plasbakken in kroegen geplakt.

Toon

De toon van de campagne viel niet bij iedereen in de smaak. Sommige mensen moesten er smakelijk om lachten. Anderen vonden dat een gemeente zo toch niet kon communiceren. De verwachtingen van de gemeente waren hoog, die van de burgers laag. Zij dachten dat jongeren er om zouden lachen en vervolgens snel op zoek zouden gaan naar een andere leuke baan. “Niet is minder waar. We kunnen een half jaar later de balans op maken. Met de campagnetitel Zin In Gezeik wilden we net afgestudeerden aantrekken. Tijdens de wervingsdag hadden we plek voor honderdvijftig mensen. Er waren echter zoveel aanmeldingen dat we moesten gaan werken met een reservelijst. Zelden kregen we zoveel aanmeldingen van jongeren”, vertelt gemeentewoordvoerder Gideon Burgers.

License to skill

De campagne was dus een succes. Een goede reden voor gemeente Zwolle om ook met een hippe campagne op de proppen te komen. Vorige week presenteerden zij hun License to skill campagne. Het lijkt erop dat gemeenten toch steeds iets minder stoffig worden!