‘Zin in gezeik’? Kom werken bij gemeente Deventer!

26 februari 2019

Ook gemeenten hebben te maken met personeelstekorten. Door de krappe arbeidsmarkt wordt het ook voor hen steeds lastiger om vacatures op te vullen. Dit ook omdat de ambtenarij toch ook best een stoffig imago heeft. Gemeente Deventer besloot het eens helemaal anders aan te pakken. Zij kwamen met de slogan ‘zin in gezeik’. De burgers lachten erom en vond het een bijzondere aanpak. Toch heeft het gewerkt. Alle vacatures zijn opgevuld. Een goede reden voor gemeente Zwolle om ook actie te gaan ondernemen met flitsende slogans. Hun slogan: ‘license to skill”.

Jong personeel

Gemeenten willen graag jong personeel, maar jonge mensen vinden die een carrière willen als ambtenaar is niet makkelijk. Een baan bij de gemeente valt al snel af. Tijd voor een charmeoffensief. Met hippe reclamecampagnes proberen de gemeenten hun werkzaamheden weer trendy te maken. In augustus begon de gemeente Deventer met een flitsende campagne genaamd Zin In Gezeik? Er kwam een website, waarin sollicitanten met neonletters werden verleid om te solliciteren. Dit onder het mom: ‘ga werken voor Deventer, krijg gezeik over je heen en geniet ervan’. In het kader van gezeik werden de leuzen ook boven plasbakken in kroegen geplakt.

Toon

De toon van de campagne viel niet bij iedereen in de smaak. Sommige mensen moesten er smakelijk om lachten. Anderen vonden dat een gemeente zo toch niet kon communiceren. De verwachtingen van de gemeente waren hoog, die van de burgers laag. Zij dachten dat jongeren er om zouden lachen en vervolgens snel op zoek zouden gaan naar een andere leuke baan. “Niet is minder waar. We kunnen een half jaar later de balans op maken. Met de campagnetitel Zin In Gezeik wilden we net afgestudeerden aantrekken. Tijdens de wervingsdag hadden we plek voor honderdvijftig mensen. Er waren echter zoveel aanmeldingen dat we moesten gaan werken met een reservelijst. Zelden kregen we zoveel aanmeldingen van jongeren”, vertelt gemeentewoordvoerder Gideon Burgers.

License to skill

De campagne was dus een succes. Een goede reden voor gemeente Zwolle om ook met een hippe campagne op de proppen te komen. Vorige week presenteerden zij hun License to skill campagne. Het lijkt erop dat gemeenten toch steeds iets minder stoffig worden!

 

 

 

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter