Weinig zorgen over digitale veiligheid onder ambtenaren

31 oktober 2017

Digitale veiligheid is een belangrijk punt bij overheidsinstellingen. Toch blijken ambtenaren zich hier niet heel druk om te maken. Maar 5 procent van de ambtenaren maakt zich zorgen over dit onderwerp. Bewustwording van de gevaren is essentieel.

Cybergevaren

In het kader van Alert Online-campagne werd onderzocht in hoeverre ambtenaren zich bewust zijn van de cybergevaren. De uitkomst is niet erg bemoedigend. Zo’n 73 procent maakt zich weinig tot zeer weinig zorgen over de digitale veiligheid.

Digitalisering

In een tijd waar steeds meer gedigitaliseerd wordt is het juist belangrijk om te hameren op digitale veiligheid. De overheid heeft hierbij een belangrijke rol. Zij zijn in bezit van veel informatie die criminele zouden kunnen gebruiken, als zij kwaad zouden willen. Gelukkig bleken de meeste ambtenaren wel op de hoogte van zaken als ‘phisingmail’, ‘cyberaanvallen’ en identiteitsfraude. Gaat het echter om spyware, malware of ransomware, dan haken veel ambtenaren af.

Maatregelen

Uit het onderzoek blijkt dat gemeenten maatregelen moeten nemen om ambtenaren bewust te maken van de risico’s. Gemeenten zijn immers verantwoordelijk voor de informatieveiligheid binnen de gemeenten. Dit zit hem niet alleen in de systemen, maar ook juist in de mensen die hiermee werken.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter