Vuurtorenwachter gedwongen tot deelname onderzoek

2 februari 2018

De soap rond vuurtorenwachter Nicolette van Berkel is nog altijd niet afgelopen. Van Berkel zit sinds 2016 door pesterijen en seksuele intimidatie door collega’s ziek thuis. Rijkswaterstaat wil onderzoeken wat er precies is gebeurd op de Brandaris en wil dat Van Berkel hieraan meewerkt. Volgens de vuurtorenwachter is het onderzoek echter niet afhankelijk. Zij weigert medewerking.

Ontslag of voor de rechter

Rijkswaterstaat zet nu druk op de ketel. Van Berkel moet meewerken aan het onderzoek naar de werkcultuur op de Brandaris op Terschelling. Doet zij dit niet, dan volgt ontslag of moet zij voor de rechter verschijnen. Van Berkel voelt zich geïntimideerd en geeft aan dat er sprake is van machtsmisbruik. Het lijkt erop dat zij nu slachtoffer wordt van het feit dat zij in een veilige omgeving wil werken.

Eigen handelen

In 2016 werd er ook al een onderzoek uitgevoerd, maar dit was niet onafhankelijk. “Het onderzoek is niet gebaseerd of feiten maar op meningen”, aldus Van Berkel. Dit lijkt nu opnieuw te gebeuren. Het nieuwe onderzoek moet voor 1 april zijn afgerond. Maar volgens Van Berkel zijn de onderzoeksvragen ook nu weer heel beperkt geformuleerd. “Rijkswaterstaat wil niet dat het eigen handelen wordt onderzocht, terwijl dat juist de kern van de zaak is”.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter