“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Vijftien ambtenaren ontslagen bij belastingdienst

19 nov, 2018 | Algemeen
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

Dit jaar zijn er bij de Belastingdienst al vijftien medewerkers ontslagen wegens fraude. De ambtenaren dienden valse aangiftes in. Bij twintig medewerkers bestaat er het vermoeden dat zij ook hun gegevens bewust niet juist hebben ingevuld.

Ontslag

Nou gebeuren dit soort dingen ieder jaar bij de Belastingdienst. In eerdere jaren lagen de aantallen op een vergelijkbaar niveau. Op een milde behandeling hoeven de betreffende medewerkers niet te rekenen. In de meeste gevallen volgt er ontslag. Helemaal als er sprake is van opzet.

Vijftien te veel

In totaal werken er bij de Belastingdienst 27.500 mensen. “Gelukkig doet nog steeds 99,9 procent van de mensen bij de Belastingdienst het wel goed. Maar vijftien mensen die ik moet ontslaan zijn er wel vijftien te veel”, aldus staatssecretaris Menno Snel.

Verzonnen aftrekposten

De frauderende ambtenaren verzonnen aftrekposten en hevelden vermogen over naar rekeningen in het buitenland. “Elke Nederlander moet netjes belasting betalen, en dat geldt zeker voor de mensen die bij de Belastingdienst werken. Geloofwaardigheid en integriteit zijn belangrijk. Daarom verwachten wij extra zorgvuldigheid van onze eigen mensen.”