Vijftien ambtenaren ontslagen bij belastingdienst

19 november 2018

Dit jaar zijn er bij de Belastingdienst al vijftien medewerkers ontslagen wegens fraude. De ambtenaren dienden valse aangiftes in. Bij twintig medewerkers bestaat er het vermoeden dat zij ook hun gegevens bewust niet juist hebben ingevuld.

Ontslag

Nou gebeuren dit soort dingen ieder jaar bij de Belastingdienst. In eerdere jaren lagen de aantallen op een vergelijkbaar niveau. Op een milde behandeling hoeven de betreffende medewerkers niet te rekenen. In de meeste gevallen volgt er ontslag. Helemaal als er sprake is van opzet.

Vijftien te veel

In totaal werken er bij de Belastingdienst 27.500 mensen. “Gelukkig doet nog steeds 99,9 procent van de mensen bij de Belastingdienst het wel goed. Maar vijftien mensen die ik moet ontslaan zijn er wel vijftien te veel”, aldus staatssecretaris Menno Snel.

Verzonnen aftrekposten

De frauderende ambtenaren verzonnen aftrekposten en hevelden vermogen over naar rekeningen in het buitenland. “Elke Nederlander moet netjes belasting betalen, en dat geldt zeker voor de mensen die bij de Belastingdienst werken. Geloofwaardigheid en integriteit zijn belangrijk. Daarom verwachten wij extra zorgvuldigheid van onze eigen mensen.”

 

 

 

 

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter