Tweede Kamer voor verbod op ontslaan homoleraar

4 juni 2010

Een meerderheid van de huidige Tweede Kamer wil het voor religieuze scholen onmogelijk maken homoseksuele leraren te ontslaan. D66 gaat namelijk een wetsvoorstel indienen dat de zogenaamde ‘enkele-feitconstructie’ uit de Algemene Wet Gelijke Behandeling moet halen.

Nu mogen leraren niet worden ontslagen om het ‘enkele feit’ dat zij homo zijn. Ontslag is wel gerechtvaardigd als er sprake is van ‘bijkomende omstandigheden’, bijvoorbeeld als hun levensstijl niet in lijn zou zijn met de religieuze grondslag van de school. Zo ontstond er vorig jaar ophef in het Gelderse Emst, waar een leraar met een homoseksuele relatie op non-actief werd gesteld door het bestuur van de christelijke school.

Vorig jaar schaarde de Raad van State zich achter het bijzonder onderwijs. Volgens de Raad mogen religieuze scholen specifieke eisen stellen aan het gedrag van hun docenten. Die eisen moeten wel herleid kunnen worden tot de godsdienst of levensbeschouwing van de school.

Bron: De Nationale Adviesbalie (NAB)

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter