Veel payrollers bij gemeente

12 juni 2015

Gemeenten maken veel gebruik van payrollers. De NOS heeft hier onderzoek naar gedaan en komt tot de conclusie dat in 85 procent van alle gemeenten payrollers aan het werk zijn.

Bescherming

Bij payrolling is de werknemer niet in dienst van de werkgever, maar staat op de loonlijst van een payrollbedrijf. In dat geval gelden er andere arbeidsvoorwaarden, dan als je in vaste dienst bent bij de gemeente. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken wil payrollers beter gaan beschermen. Hij wil payrolling niet verbieden, maar komt binnenkort met een wetsvoorstel om de arbeidsvoorwaarden voor payrollers en mensen met een vast contract gelijk te trekken.

Goede voorbeeld

In april gaf minister Asscher nog aan dat de overheid als werkgever het goede voorbeeld moet geven als het gaat om de behandeling van uitzendkrachten en flexwerkers. De overheid is al bezig om veranderingen door te voeren. Zo wordt payrolling al langzaam afgebouwd.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter