Veel oudere leraren werkloos thuis

6 februari 2018

Er is een flink tekort aan leraren. Toch zit er een groot aantal oudere leraren werkloos thuis. Een arbeidsmarktkansenplan moet een oplossing bieden.

55-plussers

In totaal zaten eind 2017 3.200 basisschoolleraren werkloos thuis. Iets meer dan de helft hiervan is 55-plusser. Dit terwijl er een flink tekort is aan leraren. De werkloze leraren werden tijdens de crisis massaal op straat gezet door hun werkgever. Iets wat niet te voorkomen was, omdat de scholen anders kopje onder zouden gaan. Toch zitten veel van deze leraren nu nog steeds werkloos thuis.

Hoe kan dit?

Gijs van Dijk en Kirsten van den Hul van de PvdA vroegen zich af hoe het mogelijk was dat zoveel gekwalificeerde leraren thuis zitten. Staatssecretaris Arie Slob van de Christen Unie gaf antwoord. “Het is lastig om deze mensen aan een baan te helpen. De oudere ex-leraren komen vanwege uiteenlopende redenen in een uitkering terecht en er is niet altijd een match tussen de regio’s waar zij wonen en waar de tekorten het grootst zijn”, aldus Slob.

Arbeidsmarktkansen

Stichting Participatiefonds voor het Onderwijs wil nu de bemiddelbaarheid en de arbeidsmarktkansen van deze groep mensen gaan onderzoeken. In februari zullen zij met een plan van aanpak komen om ex-leraren weer terug te brengen in het onderwijs. Daarnaast is er sinds november 2017 een regeling waarbij schoolbesturen een tegemoetkoming kunnen aanvragen als zij een werkloze herintreder in dienst nemen.

 

 

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter