Veel geld voor personeel gemeente

20 december 2018

Gemeenten hebben moeite om personeel te vinden. Om het personeelstekort op te lossen wordt er veel geld uitgegeven aan bijvoorbeeld wervings- en selectiebureaus en hogere salarissen voor nieuwe medewerkers. Ondanks dit blijven vacatures bij de lokale overheid opvallend lang beschikbaar. Een op de zeven vacatures blijft langer dan zes maanden openstaan.

Ict’ers, bouw en ruimtelijke ordening

Gemeenten zijn vooral op zoek naar ict’ers en ambtenaren die zich specialiseren in bouw of ruimtelijke ordening. Ook aan financieel personeel en medewerkers in de welzijn en jeugdzorg is een tekort. Vinden de gemeenten deze mensen niet, dan kan dit nogal wat gevolgen hebben. Zo kan dit er bijvoorbeeld voor zorgen dat de woningbouw en de zorg in het gedrang komen. Om dit te voorkomen zijn gemeenten massaal op zoek naar nieuw personeel. Ruim tweehonderd gemeenten maken hierbij gebruik van wervings- en selectiebureaus. Daarnaast heeft de helft van de gemeenten het salarisaanbod verhoogd.

Vergrijzing

Het personeelstekort heeft voornamelijk te maken met de vergrijzing. Er zijn heel wat oudere ambtenaren die op het punt staan met pensioen te gaan of gaan na hun zestigste minder werken. Toch lijken jongeren niet echt warm te lopen voor een baan bij de gemeente.

 

 

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter