Te weinig mensen met een arbeidsbeperking bij de overheid

4 juli 2017

De overheid heeft te weinig mensen met een beperking in dienst en zal gedwongen worden om meer mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen.

Te weinig

In totaal werden er 3.600 mensen met een arbeidsbeperking aangenomen. Volgens de afspraken hadden dit er 6.500 moeten zijn. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is teleurgesteld in het resultaat van de overheid. Er zullen aanvullende maatregelen worden genomen.

Marktsector

Gelukkig boekten andere sectoren wel resultaat. Klijnsma is dan ook erg blij met de groei van het aantal arbeidsbeperkten in dienst bij andere werkgevers. In de marktsector zijn veel meer banen voor mensen met een beperking ontstaan (bijna 19.000 in plaats van 14.000) dan met het kabinet was afgesproken. “Het lijkt erop dat er een omslag in denken plaatsvindt”.

Meer banen

Uiteindelijk is het de bedoeling dat tot 2026 125.000 banen voor gehandicapten worden ingericht. 25.000 hiervan bij de overheid en de overige 100.000 bij andere werkgevers. In 2015 werd de opgelegde doelstelling bereikt. Dit jaar lukte dat de overheid helaas niet.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter