Te weinig arbeidsgehandicapten bij overheid

6 juli 2018

Vorig jaar werden er bij de overheid meer arbeidsgehandicapten in dienst genomen, maar nog altijd heeft de overheid haar doelstelling niet bereikt. Als het quotum volgend jaar ook niet wordt gehaald, dan volgt een boete van 5000 euro per gemiste arbeidsplaats.

Inhaalslag

Er is een flinke inhaalslag nodig. Uiteindelijk was het het doel dat er 10.000 banen voor arbeidsgehandicapten bij zouden komen. Ondertussen ligt dit aantal op 6471, maar de 10.000 is nog lang niet in zicht.

Sociaal akkoord

Dit doel werd vijf jaar geleden gesteld in het sociaal akkoord. Er werd toen afgesproken om tot 2025 in totaal 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking te creëren. Hiervan zijn er nu 37.000 ingevuld. 100.000 banen zullen uit het bedrijfsleven moeten komen. 25.000 vanuit de overheid.  Het bedrijfsleven hield zich aan de afspraken en wist zelfs meer banen te creëren. De overheid bleef echter achter. De komende zomermaanden werkt het ministerie aan plannen om mee arbeidsgehandicapten aan het werk te krijgen bij de overheid.

 

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter