Steeds vaker geluidsopnames als bewijs

15 januari 2019

In de rechtbanken worden steeds vaker, in het geheim, gemaakte geluidsopnames gebruikt als bewijsmateriaal. Vooral bij ontslagzaken gebeurt dit regelmatig.

Smartphone

Met de komst van de smartphone kan iedereen tegenwoordig heel gemakkelijke een geluidsopname maken. Heb je een gesprek met je werkgever, dan is het een kleine moeite om je telefoon dit te laten opnemen. Slim, want ontstaat er een conflict dan mag deze geluidsopname meestal gebruikt worden als bewijs. Dit is ook de reden waarom zowel werkgevers als werknemers deze tactiek toepassen.

Risico

Toch brengt het wel een risico met zich mee. Als jij structureel alle gesprekken met je baas opneemt, zonder dit te melden, en dit komt uit, dan kan dat de arbeidsverhouding behoorlijk verstoren. Het getuigt immers niet van heel veel vertrouwen. Zo kan het opnemen van gesprekken je niet alleen helpen bij een ontslagprocedure, maar het kan ook de oorzaak zijn van het ontslag.

 

 

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter