“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

De overheid is druk bezig om steeds meer 50-plussers aan een baan te helpen. Hiervoor is een flink actieplan opgesteld dat ook de nodige kosten met zich meebrengt. Toch blijkt dat de overheid zelf niet bepaald het goede voorbeeld geeft. Het aantal ambtenaren in de categorie 50-plus neemt de laatste jaren alleen maar af.

Cijfers

De cijfers liegen er niet om. Het aandeel 50-plussers is tussen 2015 en 2017 onder ambtenaren gedaald van 15 naar 11 procent. Dit terwijl bedrijven juist gestimuleerd worden om “ouderde” werknemers in dienst te nemen. “Je zou verwachten dat de overheid als werkgever zelf het goede voorbeeld wil geven. Deze cijfers laten zien dat het omgekeerde eerder het geval is”, zo zegt CDA-Kamerlid Pieter Heerma. Ook Omroep MAX-baas Jan Slagter reageert op de cijfers. “Dit strookt niet met de campagne die de overheid gevoerd heeft.”

68 miljoen

In 2016 werd er vanuit de overheid een grote campagne gestart om 50-plussers beter bij werkgevers onder de aandacht te brengen. In totaal werd hier 68 miljoen euro voor uitgetrokken. Toch besloot de overheid zelf in 2017 vijf keer zoveel jongeren aan te nemen in plaats van 50-plussers.