Steeds minder 50plus-ambtenaren

4 december 2018

De overheid is druk bezig om steeds meer 50-plussers aan een baan te helpen. Hiervoor is een flink actieplan opgesteld dat ook de nodige kosten met zich meebrengt. Toch blijkt dat de overheid zelf niet bepaald het goede voorbeeld geeft. Het aantal ambtenaren in de categorie 50-plus neemt de laatste jaren alleen maar af.

Cijfers

De cijfers liegen er niet om. Het aandeel 50-plussers is tussen 2015 en 2017 onder ambtenaren gedaald van 15 naar 11 procent. Dit terwijl bedrijven juist gestimuleerd worden om “ouderde” werknemers in dienst te nemen. “Je zou verwachten dat de overheid als werkgever zelf het goede voorbeeld wil geven. Deze cijfers laten zien dat het omgekeerde eerder het geval is”, zo zegt CDA-Kamerlid Pieter Heerma. Ook Omroep MAX-baas Jan Slagter reageert op de cijfers. “Dit strookt niet met de campagne die de overheid gevoerd heeft.”

68 miljoen

In 2016 werd er vanuit de overheid een grote campagne gestart om 50-plussers beter bij werkgevers onder de aandacht te brengen. In totaal werd hier 68 miljoen euro voor uitgetrokken. Toch besloot de overheid zelf in 2017 vijf keer zoveel jongeren aan te nemen in plaats van 50-plussers.

 

 

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter