Ruimte loonsverhoging ambtenaren

26 januari 2015

Dit jaar is er geld voor loonsverhoging. Dit gaf Minister Stef Blok aan in de ministerraad van afgelopen vrijdag. Omdat er op de werkgeverpremies voor pensioenen bespaard wordt is een loonsverhoging mogelijk. Minister Blok wilt dat de vakbonden aan tafel komen om een CAO te bespreken met een looptijd van twee jaar. 

FNV stelt harde eisen

Volgens Marco Ouwehand, onderhandelaar van de FNV, is het voordeel wat vrijkomt vanwege de besparing op de werkgeverspremie al lang beloofd. De FNV eist een minimale loonstijging van 3%. " Na vier jaar op de nullijn is het tijd voor een inhaalslag". De FNV laat doorschemeren dat het niet bij deze 3% blijft.

Hoogte loonsverhoging

De bonden geven aan dat de ambtenaren recht hebben op 0,8 procent. Minister Blok wilt echter niets kwijt over de ruimte die er is. Uit de bespreking met de vakbonden zal de daadwerkelijke hoogte van de loonsverhoging blijken. Daarnaast wilt Minister Blok praten over de arbeidsvoorwaarden van de ambtenaren. Zo wilt hij dat ambtenaren bij slecht functioneren terug kunnen worden gezegd in loonschaal.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter