“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Rijksambtenaren kondigen acties aan

14 mei, 2018 | Algemeen, Politiek
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

Minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken is niet ingegaan op de looneis van rijksambtenaren. Als reactie hierop bereiden de vakbonden nu de nodige acties voor. Dit blijkt uit een bericht van de FNV Overheid.

Actievergaderingen

Deze week zullen de eerste actievergaderingen plaatsvinden bij Inspectie SZW. Daarnaast zijn er bij de douane en bij de Belastingdienst werkonderbrekingen gepland. De Dienst Justitiële Inrichtingen voert actie door middel van stiptheidsacties.

Loonsverhoging

De bonden willen een loonsverhoging van 3,5 procent en stelden de minister een ultimatum. Dit ultimatum is vanochtend verlopen. De minister ging niet akkoord met de looneis, omdat er volgens haar “een gat zit tussen de financiële mogelijkheden en de eisen die worden gesteld”.

Onderhandelingen

De onderhandelingen over de lonen binnen de overheid lopen al sinds december. “Al die tijd heeft de werkgever niets op tafel gelegd. Dit is een minachting voor het eigen personeel”, zo zegt Marco Ouwehand van FNV Overheid. Ook nu kwam de minister niet met een tegenbod. “Het kabinet roept werkgevers op tot loonsverhoging, maar geeft zelf niet thuis. Na bijna een half jaar praten, wordt er nog steeds geen bod gedaan”.