Rijksambtenaren kondigen acties aan

14 mei 2018

Minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken is niet ingegaan op de looneis van rijksambtenaren. Als reactie hierop bereiden de vakbonden nu de nodige acties voor. Dit blijkt uit een bericht van de FNV Overheid.

Actievergaderingen

Deze week zullen de eerste actievergaderingen plaatsvinden bij Inspectie SZW. Daarnaast zijn er bij de douane en bij de Belastingdienst werkonderbrekingen gepland. De Dienst Justitiële Inrichtingen voert actie door middel van stiptheidsacties.

Loonsverhoging

De bonden willen een loonsverhoging van 3,5 procent en stelden de minister een ultimatum. Dit ultimatum is vanochtend verlopen. De minister ging niet akkoord met de looneis, omdat er volgens haar “een gat zit tussen de financiële mogelijkheden en de eisen die worden gesteld”.

Onderhandelingen

De onderhandelingen over de lonen binnen de overheid lopen al sinds december. “Al die tijd heeft de werkgever niets op tafel gelegd. Dit is een minachting voor het eigen personeel”, zo zegt Marco Ouwehand van FNV Overheid. Ook nu kwam de minister niet met een tegenbod. “Het kabinet roept werkgevers op tot loonsverhoging, maar geeft zelf niet thuis. Na bijna een half jaar praten, wordt er nog steeds geen bod gedaan”.

 

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter