Raadslid vervolgd voor valse aangiften

19 januari 2018

Een CDA-raadslid uit Dongen heeft tussen 2013 en 2016 meerdere valse aangiften gedaan. Hier wordt hij nu voor vervolgt. In zijn aangiften gaf de man aan dat er sprake was van mishandeling en bedreiging. Uiteindelijk bleek dat hij dit had verzonnen. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Vluchtelingenopvang

De valse aangiften van de man brachten nogal wat teweeg. Het raadslid had in de media namelijk aangegeven dat de mishandelingen en bedreigingen te maken hadden met de vluchtelingenopvang in de gemeente. Dit zorgde voor veel ophef. Dit maakt de zaak extra kwalijk.

Wij weten van niets

Het CDA-bestuur zegt van niets te weten. Zij waren dan ook verbaasd te horen dat er nu een strafzaak komt. Binnen de partij is nooit enige twijfel geweest over de aangiften. In de tussentijd blijft de CDA-er gewoon raadslid en kandidaat voor de verkiezingen in maart. “Zolang er geen bewijs is voor zijn schuld, is er niets aan de hand. We gaan niemand op voorhand veroordelen”, aldus CDA-voorzitter Jan Megens.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter