Politieagenten verdacht van overtreden ambt

9 augustus 2016

Twee Limburgse agenten worden ervan verdacht van ambtsmisbruik en schending van het ambtsgeheim. Het gaat om een 50-jarige man en een 25-jarige vrouw. Zij worden verdacht van het lekken van belangrijke gegevens. De politieagenten zijn buiten functie gesteld. Zij worden beide waarschijnlijk geschorst. De verdenking kwam naar boven tijdens het onderzoek naar de liquidatie van Sven P. uit Brunssum. Er wordt niet gemeld of de gelekte informatie met dit onderzoek te maken heeft. Momenteel wordt de informatie lek onderzocht. Ook volgt er een intern disciplinair overleg.

Ambtsplicht

Als ambtenaar heb je bepaalde plichten waarin je je dient te houden. Wanneer je deze plichten overtreedt kan een strafprocedure volgen. Dit wil je als ambtenaar niet mee maken. Disciplinaire straffen kunnen grote gevolgen hebben. Zo verliest een ambtenaar bij strafontslag het recht op een ww-uitkering. Heeft u als ambtenaar te maken met disciplinair ontslag? Zoek altijd juridische hulp. Bel ons op 088-6002808 ( gebruikelijke belkosten ).

 

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter