“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Overleg ambtenaren cao loopt vast

01 mei, 2015 | Algemeen
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

Het overleg tussen de vakbonden en minister Stef Blok over een cao voor rijksambtenaren is op niets uitgelopen.

De bonden zien geen mogelijkheden meer voor verdere gesprekken, omdat zij vinden dat Blok de ambtenaren op geen enkele manier tegemoet wil komen. Blok is teleurgesteld dat de bonden nu al de handdoek in de ring gooien en niet verder willen praten.

Herstel koopkracht

Een belangrijk punt voor de FNV Overheid, AC Rijksvakbonden, CNV Overheid en CMHF is het herstellen van de koopkracht van de ambtenaren. De vorige cao is ondertussen bijna 1600 dagen verlopen. Al die tijd hebben de ambtenaren geen loonsverhoging gehad. Blok gaf al snel aan voorlopig niets te willen doen aan het herstel van de koopkracht. Zijn voorkeur ging er naar uit te wachten op de ontwikkeling van de pensioenpremie in 2016 en daarna een kleine loonstijging doorvoeren, terwijl anderen arbeidsvoorwaarden verslechteren. Hier kunnen de bonden zich niet in vinden.

Modernisering

Belangrijke punten voor de minister zijn de modernisering van de cao en het afbouwen van zaken die niet meer van deze tijd zijn zoals de ouderenregeling. Volgens Blok zijn er nog genoeg redenen om nogmaals met de bonden om tafel te gaan. "De uitnodiging om te praten staat nog", aldus Blok.