Overleg ambtenaren cao loopt vast

1 mei 2015

Het overleg tussen de vakbonden en minister Stef Blok over een cao voor rijksambtenaren is op niets uitgelopen.

De bonden zien geen mogelijkheden meer voor verdere gesprekken, omdat zij vinden dat Blok de ambtenaren op geen enkele manier tegemoet wil komen. Blok is teleurgesteld dat de bonden nu al de handdoek in de ring gooien en niet verder willen praten.

Herstel koopkracht

Een belangrijk punt voor de FNV Overheid, AC Rijksvakbonden, CNV Overheid en CMHF is het herstellen van de koopkracht van de ambtenaren. De vorige cao is ondertussen bijna 1600 dagen verlopen. Al die tijd hebben de ambtenaren geen loonsverhoging gehad. Blok gaf al snel aan voorlopig niets te willen doen aan het herstel van de koopkracht. Zijn voorkeur ging er naar uit te wachten op de ontwikkeling van de pensioenpremie in 2016 en daarna een kleine loonstijging doorvoeren, terwijl anderen arbeidsvoorwaarden verslechteren. Hier kunnen de bonden zich niet in vinden.

Modernisering

Belangrijke punten voor de minister zijn de modernisering van de cao en het afbouwen van zaken die niet meer van deze tijd zijn zoals de ouderenregeling. Volgens Blok zijn er nog genoeg redenen om nogmaals met de bonden om tafel te gaan. "De uitnodiging om te praten staat nog", aldus Blok.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter