Oudere leraren worden vaker ontslagen

20 december 2013

Oudere leraren worden vaker ontslagen. Meestal is de oorzaak een conflict over de hoge werkdruk of ongeschiktheid voor de functie, concludeert leraren vakbond CNV Onderwijs.

Volgens het CNV is sinds 2010 het aantal 58-plussers dat bij de vakbond aanklopte voor hulp vervijfvoudigd. Dit jaar behandelde de vakbond 551 ontslagzaken van oudere leraren. Situaties waarin deze leraren zitten, variëren van wegpesten tot het aanbieden van een vertrekregeling, aldus CNV.

,,We komen echt schrijnende gevallen tegen van mensen die zich bij het grofvuil gezet voelen”, zegt voorzitter Helen van den Berg van CNV Onderwijs. Van den Berg spreekt van een ,,afrekencultuur” binnen het onderwijs. ,,Dat was zeven, acht jaar geleden niet zo”, zegt ze.

In zo’n 90 procent van de gevallen waren persoonsgebonden kwesties de oorzaak van het ontslag. In de overige gevallen was de reden van ontslag van bedrijfseconomische aard.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter