Maximale ontslagvergoeding ambtenaar

31 januari 2011

Minister Donner gaat een maximum stellen aan de salarissen van topambtenaren. Bij ontslag krijgen zij bovendien nog maar 75 duizend euro ontslagvergoeding.

Wat de minister niet lukte voor alle werknemers, toen hij nog minister van SZW was, probeert hij nu opnieuw voor ambtenaren als minister van BZK. Want in deze hoedanigheid is hij ook werkgever voor de publieke sector.

Topambtenaren nu al gekort

In de publieke sector stelt Donner een maximum voor van 130% van het salaris van een minister, vermeerderd met componenten voor onkostenvergoeding en het werkgeversdeel van het pensioen. Voor topambtenaren bij de rijksoverheid wordt het nieuwe beloningsregime, vooruitlopend op de nieuwe wetgeving, al per 1 januari 2011 ingevoerd.

Dat houdt in dat bij het rijk de totale beloning (salaris, vakantie- en eindejaarsuitkering, eenmalige en periodieke toelagen) niet kan uitstijgen boven deze norm, ook niet bij een arbeidsduur van 40 uur per week.

Aftoppen ontslagvergoeding

De ambtenaren krijgen ook te maken met de beperking van de ontslagvergoeding. Deze wordt gemaximeerd op € 75.000. Dit geldt voor de publieke sector en voor semipublieke instellingen als het onderwijs, de publieke omroep, drinkwaterbedrijven en woningbouwcorporaties.

Bron: Personeelsnet.nl

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter