Ontslag bij Politie

14 juli 2016

Als ambtenaar kan je disciplinair ontslag krijgen. Dit is het geval wanneer je als ambtenaar een van je plichten hebt overtreden. Bij de Haagse politie werd vorige maand een agent aangehouden voor het lekker van informatie. Na onderzoek blijkt dat deze ambtenaar al jaren belangrijke informatie doorspeelde aan een drugsbende. Hiermee heeft hij zijn wettelijke verplichtingen als ambtenaar overschreden. Het is het tweede grote corruptieschandaal bij de Nationale Politie in een jaar tijd.

De zaak kwam aan het licht door een tip uit de onderwereld. De verdachte ambtenaar zou lid zijn van een criminele drugsbende. Hij speelde onder andere informatie door over hennepplantages en opslagplaatsen van drugs. Op deze manier konden deals worden gemaakt of drugs in beslag worden genomen voordat de politie dit deed. Strafontslag is dan ook terecht.

 

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter