“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Nederlander werkt niet graag in het buitenland

31 mei, 2018 | Algemeen
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

Van alle Europeanen zijn de Nederlanders het minst geneigd om in het buitenland te gaan werken. Dit blijkt uit onderzoeker van salarisverwerker ADP Nederland onder 10.000 Europese werknemers. Aan het onderzoek deden 1300 Nederlanders mee.

Geen baan in buitenland

Maar liefst een derde van de Nederlanders overweegt überhaupt niet om naar het buitenland te gaan. Vorig jaar was dit maar 22 procent. Als mensen in het buitenland gaan werken is dit vaak om economische redenen. Tegenwoordig heeft men vertrouwen in Nederland een leuke baan te kunnen vinden. Directeur van het ASP, Martijn Brandt, denkt dat dit de oorzaak is dat meer mensen in Nederland willen blijven. Een andere reden was het niet willen verlaten van familie en vrienden. Ook ziet 16 procent de taal als barrière.

Loyaliteit

We kunnen concluderen dat Nederlandse werknemers hun werkgever redelijk trouw zijn. Maar liefst 37% blijft de rest van zijn leven het liefste bij dezelfde werkgever. Nederlanders zijn niet erg mobiel. Twee uur reizen vinden ze al veel. Men is ook gewoon minder bereid risico’s te nemen nu het beter gaat met de economie!