Nederlander werkt niet graag in het buitenland

31 mei 2018

Van alle Europeanen zijn de Nederlanders het minst geneigd om in het buitenland te gaan werken. Dit blijkt uit onderzoeker van salarisverwerker ADP Nederland onder 10.000 Europese werknemers. Aan het onderzoek deden 1300 Nederlanders mee.

Geen baan in buitenland

Maar liefst een derde van de Nederlanders overweegt überhaupt niet om naar het buitenland te gaan. Vorig jaar was dit maar 22 procent. Als mensen in het buitenland gaan werken is dit vaak om economische redenen. Tegenwoordig heeft men vertrouwen in Nederland een leuke baan te kunnen vinden. Directeur van het ASP, Martijn Brandt, denkt dat dit de oorzaak is dat meer mensen in Nederland willen blijven. Een andere reden was het niet willen verlaten van familie en vrienden. Ook ziet 16 procent de taal als barrière.

Loyaliteit

We kunnen concluderen dat Nederlandse werknemers hun werkgever redelijk trouw zijn. Maar liefst 37% blijft de rest van zijn leven het liefste bij dezelfde werkgever. Nederlanders zijn niet erg mobiel. Twee uur reizen vinden ze al veel. Men is ook gewoon minder bereid risico’s te nemen nu het beter gaat met de economie!

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter