“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Massa ontslag defensie niet meer nodig.

11 nov, 2013 | Algemeen
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

Het is niet meer nodig om bij Defensie meer dan 2500 werknemers te ontslaan. Dat zegt de koepel van officieren verenigingen GOV/MHB. De afgelopen tijd zijn bij Defensie al heel wat mensen vrijwillig vertrokken. Hierdoor is het volgens de officieren helemaal niet meer nodig om een grotere organisatie door te voeren. Vorige maand werkten er 41.600 mensen bij Defensie en dat zijn er maar 400 meer dan het streef aantal dat in de bezuinigingsplannen voor 2016 staat, zegt een woordvoerder. Een verdere reorganisatie, zou ervoor kunnen zorgen dat leger eenheden niet meer goed inzetbaar zijn.

Vrijwillig vertrek

Een groot aantal militairen zouden zijn vertrokken omdat ze alle reorganisaties moe zijn. Volgens de officierenverenigingen GOV/MHB moet de aangekondigde reorganisatie stoppen om intern weer vertrouwen en rust te krijgen. Voorzitters Marc de Natris en Ruud Vermeulen van GOV/MHB rekenen voor dat sinds 2011 jaarlijks circa 850 militairen en 1100 burgermedewerkers vrijwillig zijn vertrokken.

Ervaren mensen

De Natris en Vermeulen zeggen ook dat het belangrijk is om nu ervaren mensen bij Defensie te houden. Zij zouden vlak voor hun pensioen plaats kunnen maken voor jongeren van wie de baan dreigt te verdwijnen. De ervaren, vertrokken medewerkers zouden dan wel als mentor voor de jongeren inzetbaar moeten blijven. Alleen zo kan ervaring en kennis binnen Defensie worden behouden, zegt GOV/MHB.