Maastrichtse ambtenaren bespioneerd

5 februari 2019

Een wethouder in Maastricht die een aantal ambtenaren wilde straffen of ontslaan, is wel heel erg ver gegaan om belastend materiaal te verzamelen. De wethouder liet hen bespioneren.

Discussie

Binnen de gemeenteraad ontstond een discussie over een samenwerkingsverband met andere gemeenten. Er zou een Shared Service Center moeten komen, waarin Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen zouden moeten samenwerken. Dit zou een overplaatsing van 56 collega’s betekenen. Sommige ambtenaren vonden deze samenwerking geen goed idee en lagen dwars. Zij begonnen een rechtszaak om dit initiatief tegen te houden en wonnen. Dit irriteerde wethouder John Aarts (VVD) mateloos. Hij wilde van ze af.

Besloten bijeenkomst

Er volgde een besloten bijeenkomst, waarin Aarts opperde of de gemeente niet van deze dwarsliggers af kon komen. De informatie die was besproken in de besloten bijeenkomst kwam op straat te liggen. Aarts schakelde een detectivebureau in om te achterhalen wie deze informatie had gelekt naar de pers. Tientallen mails van ambtenaren werden doorgenomen, waaronder ook vertrouwelijke mails. Ook werden ambtenaren verhoord op een ‘intimiderende wijze’. Al met al is er geen enkel bewijs om iemand te beschuldigen van het schenden van de geheimhoudingsplicht of plichtsverzuim. Alle beschuldigingen werden dan ook door het college van B en W ingetrokken.

Motie van wantrouwen

De ambtenaren zijn flink geschrokken van deze zaak. De oppositie neemt het zo hoog op dat zij een motie van wantrouwen overwegen tegen wethouder Aarts.

 

 

 

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter