Leraren mogelijk loonsverhoging buiten cao om

22 maart 2018

De onderhandelingen over de cao voor het voorgezet onderwijs duren ontzettend lang. Er lijkt maar geen overeenstemming te komen. Daarom roept de VO-raad middelbare scholen op om zelf een salarisverhoging aan hun leraren te betalen.

Loonsverhoging

Is er voor 1 mei geen cao-akkoord dan adviseert de VO-raad om vanaf 1 juni een loonsverhoging van 2,35 procent uit te betalen. “De onderhandelingen over de cao duren onaanvaardbaar lang. We zijn oktober vorig jaar begonnen en er is nog altijd geen zicht op een akkoord. De bonden hebben de onderhandelingen alweer een maand geleden afgebroken en sindsdien hebben we niets meer van hen vernomen. Wij willen onze werknemers niet langer een rechtvaardige salarisverhoging onthouden”, zo zegt voorzitter Paul Rosenmöller.

Eis

Ook noemt hij de eis van de bonden niet realistisch. Zij vragen een loonsverhoging van 3,5 procent en willen dat het aantal lesuren per weer wordt teruggebracht naar 20.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter