Leraren massaal ziek. Is griepprik de oplossing?

6 februari 2018

Het griepvirus grijpt om zich heen. Veel kinderen worden ziek, maar dit zorgt er ook voor dat leraren massaal ziek zijn. Dit zorgt voor een tekort aan leraren, waardoor kinderen naar huis worden gestuurd. Gisteren hadden 1443 kinderen uit 62 klassen een dag vrij, omdat er geen docent voor handen was.

Continuiteit

Om de continuïteit van het onderwijs te waarborgen zou het een slim idee zijn om alle leerkrachten te laten inenten tegen de griep. Dit is het advies van de Nederlandse viroloog en influenza-expert prof. dr. Ab Osterhaus. “Dit is nodig. De lege klassen maken de noodzaak duidelijk”.

Noodgreep

Ondertussen duurt de griepepidemie al ruim zeven weken en het einde lijkt nog niet in zicht. Scholen zetten als noodgreep zelfs soms ouders in. Anderen combineren verschillende klassen met elkaar. Ondertussen wordt het probleem steeds groter. “Klaslokalen zijn infectiehaarden, van waaruit een griepvirus zich over de bevolking verspreidt. Ik hoop dat het onderwijs voor de toekomst een vaccinatieplan voor leerkrachten zal invoeren”, aldus Osterhaus. Zelf op dit moment zou een griepprik nog zin kunnen hebben.

Griepprik

Het gekke is dat de griepprik in de jaren zeventig gebruikelijk was bij leerkrachten. Zij konden toen de prik gratis halen. Ergens in de jaren ’90 is men hiermee gestopt. Opvallend is ook dat personeel in de zorg wel preventief wordt gevaccineerd. Een griepprik kost ongeveer 35 euro. Dit is uiteindelijk een stuk goedkoper dan alle problemen die zieke leerkrachten met zich meebrengen.

Lerarentekort

Natuurlijk is de griepprik niet dé oplossing voor het lerarentekort, maar het laat wel zien hoe kwetsbaar het systeem is.

 

 

 

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter