“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

Gemeente Rotterdam wil in de toekomst verspilling zoveel mogelijk tegen gaan. Nou blijft er in de bedrijfskantine vaak veel eten over. Daarom komen zij met het plan om ambtenaren van de gemeente deze kliekjes aan te bieden tegen een schappelijke prijs. Zo wordt het eten mee naar huis genomen en is er minder sprake van verspilling.

Too good to go

Het initiatief is een proef die in zal gaan als de coronacrisis voorbij is. Om alles goed te laten verlopen maakt de gemeente bij de proef gebruik van de Too good to go-app. Medewerkers die graag na sluitingstijd van het restaurant overgebleven voedsel mee willen nemen kunnen dit via de app aangeven. Tegen een mooie prijs staat er dan een verrassingspakket voor ze klaar. Dit kan een complete maaltijd zijn, maar het kan ook bijvoorbeeld alleen broodjes bevatten. Wat je krijgt blijft dus een gok.

Late lunchers

Om ervoor te zorgen dat producten die niet zo lang houdbaar zijn voor sluitingstijd op gaan heeft de gemeente ook besloten om late lunchers een voordeeltje te bieden. Zij krijgen 35 procent korting op dit soort producten. Zo worden zij gestimuleerd om deze etenswaren te kiezen en hoeft er uiteindelijk minder weggegooid te worden.

Doggybag

Een andere maatregel om verspilling te voorkomen is de introductie van de doggybag. Al het eten dat in de kantine wordt gekocht komt voortaan in een papieren zakje. Dit zorgt ervoor dat mensen die hun broodje niet helemaal op kunnen, de rest niet weggooien maar bewaren voor later.