“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Kantoortuin is de beste en de slechtste werkomgeving

24 mei, 2019 | Algemeen
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

De meningen over het fenomeen kantoortuin zijn nogal verdeeld. We horen vaak negatieve verhalen, maar uit een onderzoek blijkt dat een kantoortuin ook een hele fijne werkplek kan zijn.

Andere ruimtes

500.000 werknemers werden ondervraagd over hun werkplek. De resultaten zijn opvallend. Wat blijkt: een kantoortuin kan ook een hele goede werkplek zijn. Maar alleen als er ook andere ruimtes beschikbaar zijn waar je je af kunt zonderen en kunt overleggen.

Goede koffie

In het onderzoek werd gekeken naar wat werknemers belangrijk vinden. Waar worden ze blij van en wat zorgt er juist voor dat de werknemers minder tevreden zijn. De allerbelangrijkste factor is de kwaliteit van de koffie. Goede koffie maakt een hoop goed. Maar ook de schoonmaak en de staat van de toiletten zijn belangrijk. De meeste werknemers zijn hier over het algemeen wel tevreden over. De knelpunten zitten hem vooral in de temperatuur op de werkplek en de mogelijkheid om die te regelen. 78 procent van de werknemers geeft aan dit belangrijk te vinden, maar maar 30 procent is tevreden. Een andere belangrijke factor is het geluidsniveau. Ook hier is maar 31 procent tevreden. Daarnaast geven werknemers aan dat zij behoefte hebben aan een stilteruimte om geconcentreerd te kunnen werken. Ook hier is maar 29 procent tevreden over.

Beste en slechtste

De resultaten van het onderzoek werden naast elkaar gelegd en al snel bleek dat negen van de tien beste werkplekken kantoortuinen waren. Gek genoeg waren ook de tien slechtste werkplekken kantoortuinen. Het belangrijkste verschil is dat bij de beste werkplekken er ook alternatieve ruimten worden aangeboden. Er is de mogelijkheid om je even af te zonderen om geconcentreerd te kunnen werken, te pauzeren of te overleggen. Daarnaast is er voldoende ruimte voor ontspannen met soms bijvoorbeeld een biljarttafel of een pingpongtafel.