Kantoortuin is de beste en de slechtste werkomgeving

24 mei 2019

De meningen over het fenomeen kantoortuin zijn nogal verdeeld. We horen vaak negatieve verhalen, maar uit een onderzoek blijkt dat een kantoortuin ook een hele fijne werkplek kan zijn.

Andere ruimtes

500.000 werknemers werden ondervraagd over hun werkplek. De resultaten zijn opvallend. Wat blijkt: een kantoortuin kan ook een hele goede werkplek zijn. Maar alleen als er ook andere ruimtes beschikbaar zijn waar je je af kunt zonderen en kunt overleggen.

Goede koffie

In het onderzoek werd gekeken naar wat werknemers belangrijk vinden. Waar worden ze blij van en wat zorgt er juist voor dat de werknemers minder tevreden zijn. De allerbelangrijkste factor is de kwaliteit van de koffie. Goede koffie maakt een hoop goed. Maar ook de schoonmaak en de staat van de toiletten zijn belangrijk. De meeste werknemers zijn hier over het algemeen wel tevreden over. De knelpunten zitten hem vooral in de temperatuur op de werkplek en de mogelijkheid om die te regelen. 78 procent van de werknemers geeft aan dit belangrijk te vinden, maar maar 30 procent is tevreden. Een andere belangrijke factor is het geluidsniveau. Ook hier is maar 31 procent tevreden. Daarnaast geven werknemers aan dat zij behoefte hebben aan een stilteruimte om geconcentreerd te kunnen werken. Ook hier is maar 29 procent tevreden over.

Beste en slechtste

De resultaten van het onderzoek werden naast elkaar gelegd en al snel bleek dat negen van de tien beste werkplekken kantoortuinen waren. Gek genoeg waren ook de tien slechtste werkplekken kantoortuinen. Het belangrijkste verschil is dat bij de beste werkplekken er ook alternatieve ruimten worden aangeboden. Er is de mogelijkheid om je even af te zonderen om geconcentreerd te kunnen werken, te pauzeren of te overleggen. Daarnaast is er voldoende ruimte voor ontspannen met soms bijvoorbeeld een biljarttafel of een pingpongtafel.

 

 

 

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter