Jongere voor dichte deur bij gemeente

27 november 2017

Op papier roepen gemeenten dat zij een goede werkplek zijn voor jongeren en hen alle kansen bieden. In het net verschenen magazine Binnenlands Bestuur Extra: Jong & Ambtenaar komen heel wat succesverhalen van jonge ambtenaren voorbij. Toch blijkt in de praktijk dat gemeenten helemaal niet zo op jongeren zitten te wachten.

Het blad

In het (gesponsorde) blad komen heel wat jonge ambtenaren voorbij die zich helemaal op hun plek voelen in hun rol als ambtenaar. Zij zijn ambitieus en willen iets voor de maatschappij betekenen. Hoge salarissen of auto’s van de zaak zijn voor hen niet belangrijk. Zij laten zien dat de overheid de plek is voor jonge professionals.

Carrierebeurs

Op de Carrierebeurs Overheid klinkt echter een heel ander geluid. Hier geven jongeren juist aan dat zij het idee hebben dat overheden niet op hen zitten te wachten. “Ik wil graag bij een gemeente werken. Maar zij willen het liefst mensen die net klaar zijn met hun studie en twintig jaar ervaring hebben. Ook moet je bereid zijn om te werken tegen een stagevergoeding”, zo zegt een twintigjarige beursbezoeker. En zo zijn er meer die dit vinden. “Wij willen graag, maar de gemeente wil ons niet. Althans niet tegen enigszins acceptabele voorwaarden”.

 

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter