Invallen voor zieke collega makkelijker

4 september 2018

Het inzetten van invallers in het basis- en speciaal onderwijs was altijd een lastig verhaal. Door de ketenregeling waren invallers vaak al snel door hun tijdelijke contracten heen, waarna er door de school een vast contract gegeven moest worden. Een lastige kwestie. Minister Koolmees komt nu met een oplossing. Scholen kunnen komend schooljaar invalkrachten voor zieke leraren meerdere contracten achter elkaar aanbieden. Dit vooruitlopend op een wetswijziging.

Ketenregeling

De ketenregeling is de scholen al langere tijd een doorn in het oog. Om dit te vermijden werden er invalpools en cao-afspraken gemaakt (zoals het uitbreiden van het aantal contracten dat gegeven mocht worden of het buiten werking stellen van de ketenbepaling voor de griepmaanden), maar het bleef moeilijk om voldoende invallers aan te trekken.

Invalkrachten

Om de scholen tegemoet te komen hebben de regeringspartijen nu afgesproken dat de ketenbepaling niet langer geldt bij invalkrachten die invallen voor zieke leraren in het primair onderwijs. Deze maatregel staat ook in de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) van minister Koolmees. Deze wet wordt pas na de zomer naar de Tweede Kamer gestuurd. Daarom heeft de minister besloten om de ketenregeling nu al per cao buiten werking te stellen.

 

 

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter