Ruim zesduizend banen weg in zestien grote gemeenten

8 april 2012

In zestien grote Nederlandse gemeenten verdwijnen de komende jaren meer dan 6000 banen. Dit met als oorzaak de economische crisis.

De gemeenten moeten door de verslechterende financiële omstandigheden fors bezuinigen. Zij ontkomen er niet aan om ambtenaren te ontslaan. In totaal moeten de gemeenten 586,3 miljoen euro besparen.

Zo wil gemeente Rotterdam jaarlijks 200 miljoen euro gaan besparen. De eerste stap hierin is het schrappen van 2450 banen.

Veel gedwongen ontslagen zullen er niet vallen, zeggen de meeste gemeenten. Zij verwachten dat zij het aantal ambtenaren kunnen verkleinen via natuurlijk verloop: ambtenaren die de komende jaren met pensioen gaan.

De gemeente Arnhem garandeert zelfs de werkgelegenheid van alle medewerkers. In het recente sociaal plan zijn harde afspraken gemaakt om te voorkomen dat jongere, talentvolle medewerkers moeten vertrekken.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter