Gemeente zet teveel flexwerkers in

27 maart 2017

Het aantal flexwerkers moet minder worden! Er moeten meer mensen in vaste dienst komen! Mooie uitspraken van de overheid, maar helaas werkt de overheid niet heel hard mee om deze verandering tot stand te brengen. Juist bij gemeenten blijken heel wat flexwerkers te worden ingezet. Hiermee geven de gemeenten nou niet bepaald het goede voorbeeld.

Dit blijkt uit een onderzoek van vakbond FNV. In plaats van het inschakelen van tijdelijke krachten om bepaalde pieken of ziekte op te vangen worden zij bij de gemeente ingezet voor structureel werk.

Cao onderhandelingen

“Ondanks vele pogingen en afspraken om het aantal flexwerkers terug te dringen, neemt het aantal nog steeds toe”, zo zegt Bert de Haas van FNV Overheid. Maar liefst 41 procent van de flexwerkers bij gemeenten doet momenteel structureel werk. 83 procent van deze krachten wil graag een vast contract. Op dit moment worden er onderhandelingen gevoerd voor een nieuwe cao voor gemeenten. Het terugdringen van flexwerk staat hierbij hoog op de agenda. Het doel is om tot concrete afspraken te komen.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter