“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Gemeente zet teveel flexwerkers in

27 mrt, 2017 | Algemeen
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

Het aantal flexwerkers moet minder worden! Er moeten meer mensen in vaste dienst komen! Mooie uitspraken van de overheid, maar helaas werkt de overheid niet heel hard mee om deze verandering tot stand te brengen. Juist bij gemeenten blijken heel wat flexwerkers te worden ingezet. Hiermee geven de gemeenten nou niet bepaald het goede voorbeeld.

Dit blijkt uit een onderzoek van vakbond FNV. In plaats van het inschakelen van tijdelijke krachten om bepaalde pieken of ziekte op te vangen worden zij bij de gemeente ingezet voor structureel werk.

Cao onderhandelingen

“Ondanks vele pogingen en afspraken om het aantal flexwerkers terug te dringen, neemt het aantal nog steeds toe”, zo zegt Bert de Haas van FNV Overheid. Maar liefst 41 procent van de flexwerkers bij gemeenten doet momenteel structureel werk. 83 procent van deze krachten wil graag een vast contract. Op dit moment worden er onderhandelingen gevoerd voor een nieuwe cao voor gemeenten. Het terugdringen van flexwerk staat hierbij hoog op de agenda. Het doel is om tot concrete afspraken te komen.